Sopar de professors universitaris: L'individualisme autocentrat de les societats del benestar. L'aportació del cristianisme a la idea d'independència individual

L'INDIVIDUALISME AUTOCENTRAT DE LES SOCIETATS ​DEL BENESTAR. L'APORTACIÓ DEL CRISTIANISME A LA IDEA D'INDEPENDÈNCIA INDIVIDUAL és el títol del proper sopar de professors universitaris al Centre Edith Stein. El sopar es farà a partir del documental LA TEORIA SUECA DE L'AMOR (2016), d'Erik Gandini (el documental es troba online gratuït a Internet). A les 19:30h es projectarà el documental per aquelles persones que no l'hagin vist. A les 21h hi haurà el sopar a partir d'un diàleg inicial entre Carlos Losada, director general d'Universidades Jesuitas, i Cristina Calvet, advocada titular del departament jurídic de l'Associació d' Actors i Directors Professionals de Catalunya, AADPC i professora a la UAO, UPF i UIC.

"Un de cada dos suecs viu sol. Un de cada quatre suecs mor sol... i ningú reclama el seu cos. S'ha aconseguit l'ideal d'independència que es va iniciar amb un manifest polític a 1972 (La família del futur: una política socialista per a la família)". A quin preu? LA TEORIA SUECA DE L'AMOR presenta aquell ambiciós manifest elaborat en el govern d'Olof Palme i en el qual s'apostava per desenganxar-se de les estructures familiars antiquades i buscar la independència, "el valor més suec de tots". "Havia arribat el moment d'alliberar la dona de l'home, alliberar la gent gran dels seus fills, alliberar els adolescents dels seus pares elaborant un manifest: La família del futur", diu el narrador de la pel·lícula. La idea era que cap adult depengués econòmicament de cap familiar. "El principi és molt simple: cada individu ha de sentir-se com un ens autònom i no com un apèndix del seu cuidador. I per aconseguir-ho cal crear les condicions econòmiques i socials. I a partir d'ara només les relacions autèntiques ens mantindrien units".

"No és veritat que la felicitat signifiqui una vida lliure de problemes. Una vida feliç implica haver de superar els problemes(...) Fer front als reptes, ho intentes i t'esforces. I llavors arribes al moment de felicitat quan veus que has pogut controlar els reptes de la destinació. I és justament això: la felicitat d'haver superat les dificultats (...) el que es perd quan creixen les comoditats", sentencia cap al final del film el sociòleg polonès recentment desaparegut Zygmunt Bauman.

El diàleg serà el dijous 16 de març 2017. A 19:30h projecció del documental. De 21:00h a 23h diàleg obert, a la Sala Edith Stein. Centre Edith Stein, carrer València, 244, 4rt pis (cantonada Balmes).

RESERVA: Les places són limitades, secretaria.dpuniversitaria@gmail.com. 93 487 63 63 Es reserva segons ordre d'inscripció.

Descarrega't el cartell aquí.

image-28afa4c5e197027f7028821a41ecf128